Το Ίδρυμα OSGeo

Το Ίδρυμα Γεωχωρικού Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα - Open Source Geospatial Foundation (OSGeo), είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός του οποίου η αποστολή είναι να υποστηρίζει και να προωθεί την ανάπτυξη μέσω συνεργασίας γεωχωρικών τεχνολογιών και δεδομένων. Το Ίδρυμα παρέχει οικονομική, οργανωτική και νομική υποστήριξη στην ευρεία κοινότητα του γεωχωρικού λογισμικού ανοιχτού κώδικα. Υπηρετεί σαν μια ανεξάρτητη νομική οντότητα στην οποία τα μέλη της κοινότητας μπορούν να συνεισφέρουν κώδικα, χρήματα και άλλους πόρους, και να διασφαλίσουν ότι η συνεισφορά τους και γνώση τους θα συντηρηθούν προς το κοινό καλό. To OSGeo επιπλεόν υπηρετεί και ώς ένα μέσο προσέγγυσης και οργανισμός συνηγορίας για το γεωχωρική κοινότητα ανοιχτού λογισμικού, και παρέχει ένα κοινό φόρουμ για κατανομή πόρων για τη βελτίωση συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών λογισμικών.

Τα λογισμικό του Ιδρύματος είναι όλα ελευθερα διαθέσιμα και εκτελέσιμα κάτω από μια
άδεια ανοιχτού κώδικα συμβατή με την OSI.

Ο δοκιμαστικός οπτικός δίσκος OSGeo Live και η εικονική μηχανή δημιουργήθηκαν από μέλη της κοινότητας OSGeo για την επίδειξη των αγαπημένων τους Ελεύθερων Λογισμικών και Λογισμικών Ανοιχτού Κώδικα (Free and Open Source- FOSS). Επιπλέον έχει συμπεριληφθεί και ένας αριθμός λογισμικών που δεν υπάγονται στο OSGeo λόγω της χρησιμότητας που ελπίζουμε να εκτιμήσετε, όπως εμείς. Το Ίδρυμα OSGeo δεν συνιστά, ούτε παρέχει εγγυήσεις για κανένα συσχετισμένο λογισμικό, ή εταιρίες που περιέχονται στον οπτικό δίσκο.

Τα λογισμικά αυτά διανέμονται με την ελπίδα ότι θα είναι χρήσιμα, αλλά ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ, ούτε καν την εγγύηση που υπονοείται από την ΕΜΠΟΡΙΚΟΤΗΤΑ ή ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΚΟΠΟ.

Χορηγοί υποστήριξης OSGeo

Ordnance Survey

Επιμέρους χορηγοί OSGeo

First Base Solutions Astun Technology GeoCat LizardTech 2ndQuadrant Karttakeskus BOREALIS Camptocamp IGN

Για περισσότερες πληροφορίες

Για να γίνετε χορηγός του OSGeo ή για να συζητήσετε δυνατότητες χορηγίας, παρακαλώ επικοινωνήστε με:

The Open Source Geospatial Foundation
Email: info at osgeo.org
Copyright & Disclaimer